اخبار آهن آلات

صنعت فولاد در جهان

بهناز میرلوحی
seokar ۱۴۰۲/۰۶/۰۱ 0
صنعت فولاد در جهان

فولاد یکی از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین مواد در صنایع مختلف است. از فولاد در ساختمان‌سازی، خودروسازی، تولید قطعات، لوازم خانگی و بسیاری از زمینه‌های دیگر استفاده می‌شود. فولاد یک آلیاژ از آهن و کربن است که با تغییر در مقدار و نوع عناصر دیگری که به آن اضافه می‌شوند، خواص مختلفی می‌تواند داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به…

فولاد یکی از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین مواد در صنایع مختلف است. از فولاد در ساختمان‌سازی، خودروسازی، تولید قطعات، لوازم خانگی و بسیاری از زمینه‌های دیگر استفاده می‌شود. فولاد یک آلیاژ از آهن و کربن است که با تغییر در مقدار و نوع عناصر دیگری که به آن اضافه می‌شوند، خواص مختلفی می‌تواند داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی کلی از صنعت فولاد در جهان بپردازیم و به موضوعاتی مانند تولید، مصرف، صادرات و واردات، فواید، چالش‌ها و آینده این صنعت اشاره کنیم.

اگر به دنبال راهنمایی کامل و نکات کلیدی برای خرید ورق آلومینیوم با بهترین قیمت و کیفیت هستید، حتما این مقاله را مطالعه کنید.

تولید فولاد در جهان

به طور کلی می‌توان گفت که تولید فولاد در جهان در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است. بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۱۸ کل تولید فولاد خام جهان ۱۸۰۸٫۶ میلیون تن بوده است که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۴٫۶ درصد افزایش یافته است.

بزرگترین کشور تولیدکننده فولاد در جهان اکنون چین است که ۵۱٫۳ درصد از تولید جهانی فولاد در سال ۲۰۱۸ را به خود اختصاص داده‌است. این کشور در سال ۲۰۱۸ حدود ۹۲۸٫۳ میلیون تن فولاد تولید کرده است که اگرچه در مقایسه با سال ۲۰۱۷ حدود ۶٫۶ درصد افزایش داشته است، اما در مقایسه با سال ۲۰۱۵ حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است.

پس از چین، هند و ژاپن به ترتیب با تولید ۱۰۶٫۵ و ۱۰۴٫۳ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ در رتبه دوم و سوم جهان قرار دارند. هند در سال ۲۰۱۸ حدود ۴٫۹ درصد و ژاپن حدود ۰٫۳ درصد نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد داشته‌اند.

ایالات متحده، کره جنوبی، روسیه، آلمان، ترکیه و برزیل نیز جزو ده کشور برتر تولیدکننده فولاد در جهان هستند که هر کدام بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ تولید کرده‌اند.

ایران نیز با تولید حدود ۲۵ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ و با جهش ۴ رتبه‌ای نسبت به سال ۲۰۱۷ در رتبه دهم جهان قرار گرفته است. تولید فولاد ایران در سال‌های گذشته همواره روند افزایشی داشته و نسبت به ده سال گذشته نیز حدود ۳ برابر شده است.

صنعت فولاد در جهان

مصرف فولاد در جهان

مصرف فولاد در جهان نیز به عنوان یک شاخص از رشد اقتصادی و توسعه صنعتی کشورها مورد توجه قرار می‌گیرد. بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۱۸ مصرف جهانی فولاد خام ۱۶۶۴٫۱ میلیون تن بوده است که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۲٫۱ درصد افزایش یافته است.

بزرگترین کشور مصرف‌کننده فولاد در جهان نیز چین است که در سال ۲۰۱۸ حدود ۷۹۰ میلیون تن فولاد مصرف کرده است. این مقدار نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۷٫۸ درصد افزایش یافته است.

پس از چین، ایالات متحده و هند به ترتیب با مصرف ۱۵۰ و ۹۶ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ در رتبه دوم و سوم جهان قرار دارند. ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ حدود ۲٫۱ درصد و هند حدود ۷٫۵ درصد نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد داشته‌اند.

ژاپن، کره جنوبی، آلمان، ترکیه، روسیه و برزیل نیز جزو ده کشور برتر مصرف‌کننده فولاد در جهان هستند که هر کدام بیش از ۲۰ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ مصرف کرده‌اند.

ایران نیز با مصرف حدود ۲۱ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ و با افزایش ۱۳٫۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۷ در رتبه چهاردهم جهان قرار گرفته است. مصرف فولاد ایران در سال‌های گذشته همواره روند افزایشی داشته و نسبت به ده سال گذشته نیز حدود ۲ برابر شده است.

صادرات و واردات فولاد در جهان

صادرات و واردات فولاد در جهان نیز به عنوان یک شاخص از تعادل تجاری و رقابت‌پذیری کشورها در بازار جهانی مورد توجه قرار می‌گیرد. بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۱۸ حجم صادرات فولاد جهان ۵۶۲٫۹ میلیون تن بوده است که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱٫۴ درصد کاهش یافته است.

بزرگترین کشور صادرکننده فولاد در جهان اکنون چین است که در سال ۲۰۱۸ حدود ۶۹ میلیون تن فولاد صادر کرده است. این مقدار نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۸٫۱ درصد کاهش یافته است.

پس از چین، ژاپن و روسیه به ترتیب با صادرات ۳۵٫۶ و ۳۳٫۴ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ در رتبه دوم و سوم جهان قرار دارند. ژاپن در سال ۲۰۱۸ حدود ۴٫۲ درصد و روسیه حدود ۷٫۶ درصد نسبت به سال ۲۰۱۷ کاهش داشته‌اند.

آلمان، کره جنوبی، ترکیه، برزیل، ایتالیا و هند نیز جزو ده کشور برتر صادرکننده فولاد در جهان هستند که هر کدام بیش از ۱۰ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ صادر کرده‌اند.

ایران نیز با صادرات حدود ۹ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ و با افزایش ۲۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۷ در رتبه یازدهم جهان قرار گرفته است. صادرات فولاد ایران در سال‌های گذشته همواره روند افزایشی داشته و نسبت به ده سال گذشته نیز حدود ۵ برابر شده است.

بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۱۸ حجم واردات فولاد جهان ۵۶۳٫۵ میلیون تن بوده است که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱٫۵ درصد کاهش یافته است.

بزرگترین کشور واردکننده فولاد در جهان اکنون ایالات متحده است که در سال ۲۰۱۸ حدود ۳۴ میلیون تن فولاد وارد کرده است. این مقدار نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱۲٫۴ درصد افزایش یافته است.

پس از ایالات متحده، آلمان و ترکیه به ترتیب با واردات ۲۶٫۹ و ۱۹٫۶ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ در رتبه دوم و سوم جهان قرار دارند. آلمان در سال ۲۰۱۸ حدود ۱٫۳ درصد و ترکیه حدود ۱۰٫۲ درصد نسبت به سال ۲۰۱۷ کاهش داشته‌اند.

چین، هند، کره جنوبی، ایتالیا، ویتنام و تایلند نیز جزو ده کشور برتر واردکننده فولاد در جهان هستند که هر کدام بیش از ۱۰ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ وارد کرده‌اند.

ایران نیز با واردات حدود ۴ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱

سخن آخر

در این مقاله کوشیدیم مطالبی معتبر به زبان ساده در مورد صنعت فولاد در جهان برای شما مخاطب محترم به ارمغان آوریم. امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعاتی مفید و متناسب با نیاز هایتان در اختیار شما قرار داده باشیم و مطالب ما برای شما مفید واقع شده باشد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
مشاوره رایگان و خرید