پیشبینی قیمت آهن و میلگرد در سال 1400
همانطور که میدانید به دلیل استراتژیک بودن آهن، پیشبینی قیمت آن برای فعالان حوزه فولاد و کسب و کارهایی که به طور مستقیم با خرید آهنآلات سر و کار دارند، امری مهم تلقی میشود.
در تعیین قیمت این کالا، پارامترهای زیادی دخیل میباشد. علاوه بر این، به دلیل اینکه کالاهای فولادی از تنوع بالایی برخوردار هستند و شرایط متفاوتی برای عرضه و تقاضا دارند، لازم است که روشی مجزایی برای هر محصول فولادی در نظر گرفت. به این ترتیب، بهتر است تحلیل جداگانهای برای هر محصول انجام داد، زیرا همانطور که اشاره کردیم عوامل تاثیرگذار بر قیمت محصولات فولادی و غیرفولادی متفاوت میباشند.
به طور کلی با بررسی قیمت میلگرد، تیرآهن، ورق و پروفیل بخش عمدهای از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آهنآلات مورد بررسی قرار میگیرد. در مورد محصولات غیرفولادی نیز با تحلیل و شناخت بازار آلومینیوم و مس که از محصولات غیرفولادی پرکاربرد در بین فلزات میباشند، میتوان تحلیل و پیشبینی مناسبی از آینده بازار داشت.
در این مطلب قصد داریم تا در مورد عواملی که بر قیمت آهنآلات تاثیرگذارند، بپردازیم. به این ترتیب، میتوانید با مطالعه این مطلب در مورد قیمت میلگرد در سال 1400 اطلاعات مناسبی را دریافت کنید.
تکنیکهای پیشبینی قیمت آهنآلات
لازم است این نکته را مدنظر داشته باشید که ارائه یک پیشبینی قیمت مناسب به چندین پارامتر وابسته است. میتوان گفت که یک تحلیلگر برای تحلیل قیمت میلگرد، طبق اخبار و عوامل تاثیرگذار بر قیمتها، در بلندمدت روند بازار را پیشبینی میکند.
تحلیلگر در تحلیل تکنیکال یا فنی، بر اساس الگوهای قیمتی روند بازار را در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت پیشبینی میکند. بهتر است که در تحلیل قیمت هر کالایی در ابتدا عوامل اساسی مانند روند قیمت ارز و قیمتهای جهانی فولاد را در نظر بگیریم. در پایان نیز از روش تکنیکال برای پیشبینی استفاده کنیم.
پیش از این اشاره کردیم که استفاده از ابزار تکنیکال، از جذابیت زیادی در بین مخاطبان برخوردار میباشد. به همین دلیل در تحلیل قیمت میلگرد بیشتر از این روش استفاده میشود. با توجه به اینکه در تحلیل تکنیکال، تاثیرات فضای خبری نقش کمتری بر روی پیشبینیها دارند و در بسیاری از موارد در ایران قیمتگذاری به صورت دستوری و کنترل شده صورت میگیرد، بسیاری از تحلیلگران بازار نسبت به کاربردی بودن این نوع تحلیل تردید دارند.
به هر حال به افرادی که پیرو تحلیل تکنیکال هستند، توصیه میشود که به طور کامل به اعداد به دست آمده در روش تکنیکال اعتماد نکنند، اما به طور کامل هم استفاده از آن را کنار نگذارند. علاوه بر این، پس از هر اتفاق سیاسی و اقتصادی پیش بینی های قبلی خود را به روزرسانی نمایند.
لازم است بگوییم که بر روی قیمت تمامی آهنآلات در سال جدید، پارامترهای مختلفی موثر می باشند. به عبارت دیگر می توان گفت که این پارامترها به نوع مقطع فولادی در تقسیم بندی های رایج وابستگی چندانی ندارند.
از جمله این فاکتورها، میتوان به بحث بودجه تخصیصیافته به بخش عمرانی در لایحه بودجه ۱۴۰۰، روند دلار آزاد و دلار نیمایی در سال ۱۴۰۰، تورم، عوارض وضعشده بر روی مواد اولیه تولید محصولات فولادی و در نهایت روند کلی قابل پیشبینی برای قیمتهای جهانی اشاره کرد.
می دانید که بودجه عمرانی کشور از نقش به سزایی در تقاضای فولاد کشور برخوردار می باشد. در سالهای گذشته سهم نسبی بودجه عمرانی از بودجه مصرفی کشور بسیار کم شده است و همین مساله سیگنالی است که نشان میدهد احتمالا افزایش تقاضایی برای فولاد از طرف طرحهای عمرانی دولتی وجود نخواهد داشت. اگر به درصد تحقق بودجه عمرانی در برابر لایحه بودجه هم نگاه کنیم، به نظر میرسد، بودجه عمرانی اولویت دولت نباشد و دولت تلاشی برای تامین منابع بودجه عمرانی نمیکند.
برای تحلیل روند پیشروی قیمت محصولات فولادی باید به سراغ روند قیمت سنگ آهن و زغالسنگ ککشو رفت.
روند صعودی قیمت در بازار سنگ آهن در اواخر سال 2020 میلادی برای ششمین هفته متوالی ادامه یافت و شاخص معیار 62 درصد به بالاترین سطح نزدیک به هشت ساله رسید.
با نگاهی به آینده، پیشبینی میشود که تقاضای سنگ آهن در سال 2021 قویتر از آنچه در ابتدا در سال انتظار میرفت، باشد. با رشد مجدد تولید فولاد خام در سایر کشورهای آسیایی و اروپایی، نه تنها ادامه رشد تقاضا در چین، بلکه بهبودی را در بقیه جهان نیز پیشبینی میکنیم. با نزدیک شدن به پایان سال، مشخص شد که بهبود تولید فولاد خام چین پس از قفل در سه ماهه اول فقط یک پدیده موقتی نبوده، بلکه اشتهای سنگ آهن را در این سال به طور مداوم بالاتر میبرد، اما افزایش قیمت اخیر مورد توجه کارخانههای تولید فولاد چین قرار گرفت و انجمن آهن و فولاد چین (سیزا) خواستار تحقیق در مورد افزایش قیمت و ادعای افزایش معاملات سوداگرانه در بازار شد. تابستان گذشته نیز اقدامی مشابه توسط سیزا انجام شد. گفته شده است که این بررسی بعدا به ایجاد روند نزولی در قیمت سنگ آهن کمک کرد.
در بازار زغال سنگ کک، پس از آنکه قیمتهای صادرات و واردات چین و استرالیا از اوایل ماه نوامبر سال گذشته متغیر بود، به دنبال معرفی ممنوعیت لفظی واردات زغال سنگ منشا استرالیا، قیمتها فراتر از بازار چین رفتند. این ممنوعیت همچنین میزان صادرات به خارج از استرالیا را تا حدی تحت تأثیر قرار داد. در هر دو ماه اکتبر و نوامبر، محمولههای ذغال سنگ از بنادر فله شمالی کوئینزلند (NQBP) زیر مرز 10 میلیون تن بود که سناریوی نامحتملی است. از آنجا که قیمتها همچنان روند صعودی را در داخل چین ادامه میدهند، هم برای کک متالورژی و هم برای زغال سنگ، پیشبینی میشود که خطرات نزولی قیمت زغال سنگ در سایر نقاط کاهش بیشتری یابد. اگرچه این ممنوعیت چین احتمالا دوام خواهد داشت، انتظار میرود تولیدکنندگان فولاد اروپایی با موفقیت افزایش قیمتها و افزایش سهم بازار خود را طی چند ماه آینده انجام دهند.
البته فاکتور دیگری نیز بر پارامترهای تاثیرگذار بر بازار آهنآلات وجود دارد: مصوبات وزارت صمت و سیاستهای بورس کالا.
تصمیمات و مصوبات وزارت در خصوص فرمول تعیین قیمت پایهای محصولات فولادی عرضه شده در بورس و علاوه بر این، چگونگی عرضه مقاطع فولادی در بورس کالا تاثیر به سزایی در قیمت این کالاها در بازار بورس و در بازار آزاد داشته است.
علاوه بر این، مصوبات صمت در مورد چگونگی عرضه مقاطع فولادی در بورس کالا تاثیر به سزایی در قیمت
تصمیمات و مصوبات وزارت در خصوص فرمول تعیین قیمت پایهای محصولات فولادی عرضه شده در بورس و همچنین چگونگی عرضه مقاطع فولادی در بورس کالا تاثیر بهسزایی در قیمت این کالاها در بازار بورس و به طبع آن در بازار آزاد دارد. همچنین مصوبات صمت در خصوص چگونگی و سهمیه صادرات هر شرکت و الزامات مبنی بر عرضه مقاطع در بورس کالا در کوتاهمدت حتی میتوانند روند بازار را تغییر دهند.
در تکمیل توضیحات ارائه شده در ویدئوی بالا به دو نکته زیر توجه کنید:
در بخش عوارض وضعشده بر روی مواد اولیه، وضع عوارض صادراتی بر روی آهن اسفنجی سیگنال حمایت از تولیدکنندههای شمش داخلی را مخابره میکند و کاهش عوارض بر روی دیگر مواد معدنی حمایت از صادرات معدنیها. در این خصوص همچنان شایعاتی مبنی بر افزایش بیشتر عوارض تا ۲۵ درصد به گوش میرسد و این احتمال وجود دارد که در ابتدای سال جاری عوارض بر روی آهن اسفنجی افزایش یابد، دلیل آن هم چیزی جز حمایت از بازار داخلی فولاد نیست. بنابراین باتوجه به این موضوع میتوان گفت که در بین فاکتورهای موثر بر قیمت آهنآلات، فاکتور عوارض مواد اولیه در جهت کاهش قیمت آهنآلات خواهد بود چرا که به تامین بیشتر شمش در ایران کمک میکند.
تورم پارامتری است که چه به لحاظ روانی و چه به لحاظ غیر روانی بر روند قیمتها موثر میباشد. به عبارتی شاخص بهای هرکالا به صورت مستقیم تحت تاثیر تورم قرار دارد. نرخ تورم منتهی به هر ماه از محاسبه درصد تغییر متوسط شاخص CPI در دوازده ماه منتهی به ماه مورد نظر نسبت به دوره مشابه قبل به دست میآید. بدیهی است چنانچه ماه مورد نظر اسفندماه باشد، به آن نرخ تورم سال مورد نظر میگویند.
قیمت پایهای عرضه در بورس کالا، بر اساس نرخ دلار نیمایی تعیین میشود و با افزایش قیمت دلار نیمایی، قیمت پایهای عرضه افزایش و در نتیجه آن قیمت معاملات شمش، ورق و میلگرد افزایش پیدا میکند. در پی افزایش قیمت معاملات گفته شده، قیمتها در بازار نیز افزایش خواهند یافت. در واقع با توجه به سیاست ارزی بانک مرکزی مبنی بر نزدیک شدن قیمت ارز نیمایی به ارز آزاد، احتمالا قیمت دلار نیمایی همراه با قیمت دلار آزاد تغییر پیدا کند.
تحلیل و پیش بینی قیمت میلگرد در سال ۱۴۰۰
میلگرد کالایی پرمصرف در صنعت ساختمانسازی است. بنابراین یکی از فاکتورهای مهم تاثیرگذار بر تقاضای میلگرد، شرایط آبوهوایی و میزان ساختوسازهای فصلی میباشد. دو بازه زمانی در طول سال بیشترین تقاضا را برای میلگرد میطلبند.
فصل بهار و تابستان
دو الی سه ماهه آخر هر سال
بنابراین به صورت تجربی تقاضای فصلی در این دو زمان بیشتر خواهد شد و به طبع آن قیمتها صعودی خواهند بود. اما باتوجه به غیر قابل پیشبینی بودن برخی از حوادث تنها میتوان برخی از پارامترهای بنیادی مثل تورم و نرخ دلار را در پیشبینی بلندمدت میلگرد در نظر گرفت. زیرا در این بین حوادثی وجود دارند که به صورت ناگهانی اتفاق میافتند، مثل تحریمهای جدید و یا سوانح طبیعی نظیر سیل یا زلزله. پس بدون در نظر گرفتن عوامل غیرقابل پیشبینی به سراغ تحلیل تکنیکال قیمت میلگرد میرویم.
به نظر میرسد ناحیه حرکت میلگرد در سال ۱۴۰۰ کمی وسیع باشد. از نظر ما طبق جدول زیر محدوده حرکت بیلت از حدود ۶۵۰۰ تومان تا حدود ۱۴۹۰۰ تومان است. اگر حدود ده درصد به این ارقام اضافه کنیم به اعداد ۷۲۰۰ تا ۱۶۵۰۰ برای دامنه حرکت میلگرد میرسیم؛ اما اگر فرض کنیم قیمت میانگین دلار در حدود ۲۱۰۰۰ تومان باشد و قیمت میانگین بیلت CIS نیز در حدود ۵۷۰ دلار باشد، احتمالا قیمت میلگرد ده درصد بالاتر از میانگین دامنه بیلت و در حدود ۱۱۰۰۰ تومان الی ۱۲۰۰۰ تومان باشد.
قبل از اینکه به تحلیلها بپردازیم، لازم به ذکر است که مجموعه آهنآنلاین همواره در تلاش بوده تا بهروزترین قیمت را در اختیار علاقهمندان قرار دهد. اگر شما نیز مایلید تا از جدیدترین قیمتها باخبر شوید، بر روی لینک زیر کلیک کنید.
همانطور که مشاهده میکنید، نمودار بالا مربوط به تغییرات قیمت میلگرد در شش ماهه خرداد تا آذر ۹۹ است. البته اگر هنوز هم نیاز به جزئیات بیشتری برای بررسی دارید با کلیک بر روی لینک زیر میتوانید نمودار تغییرات قیمت میلگرد برای ۱۵ روز اخیر برای برندهای ذوب آهن، نیشابور، بافق یزد و میانه را نیز مشاهده و جدیدترین روند تغییرات را بررسی کنید.
تحلیل و پیش بینی قیمت تیرآهن در سال ۱۴۰۰
تیرآهن از مهمترین عناصر یک اسکلت فلزی به شمار میآید؛ بنابراین در محاسبه هزینه یک سازه فلزی در نظر گرفتن قیمت انواع مقاطع فلزی به کار رفته ازجمله تیرآهن، بسیار مهم و ضروری است. بیشترین حجم مصرف تیرآهن در صنعت ساختمانسازی بوده و یکی از اجزای اصلی ساختمانهای فلزی محسوب میشود. مصرف این محصول آنقدری زیاد است که کمترین تغییر در قیمت آن میتواند تاثیر فوقالعادهای بر بازار مسکن داشته باشد. اگر شما نیز در این صنعت در حال فعالیت بوده و نیاز به دانستن جدیدترین قیمتها هستید، بر روی لینک زیر کلیک کنید. مجموعه آهنآنلاین همواره بهروزترین قیمتها را در اخیار شما قرار میدهد.
همانگونه که اشاره کردیم، تیرآهن در سایزهای ۱۴، ۱۶ و ۱۸ اهمیت ویژهای دارد؛ به همین جهت در این تحلیل به بررسی اهداف قیمتی این دو تیرآهن در برند ذوب آهن خواهیم پرداخت. در نمودارهای زیر، محور افقی زمان و محور عمودی قیمتها بر حسب ریال هستند.
نمودار قیمت شاخص تیرآهن سبک در هر کیلوگرم نیز نشان داده شده است. در این نمودار مشاهده میشود که تیرآهن نیز تحت تاثیر قیمت شمش و روند نزولی حاکم بر دلار، کاهشی شده است و در این مسیر با برخورد به کف روند خود به محدوده ۱۲۷۰۰ هزار تومان رسیده است.
در بورس کالا نیز قیمت تیرآهن به حدود ۱۲۰۰۰ تومان رسیده است، انتظار داریم در سال ۱۴۰۰ با کاهش قیمتهای جهانی، کاهش قیمت ارز و در پی آن قیمتهای پایه، قیمت معاملات بورس نیز کاهشی باشد و به نوعی روند صعودی بازار را متوقف کند. ناحیه نوسان قیمت تیرآهن در سال آینده از حدود ۸۰۰۰ تومان تا حدود ۱۸۰۰۰ خواهد بود که میانگین این ناحیه حدود ۱۳۰۰۰ تومان پیشبینی میشود.
تیرآهن نیز مانند میلگرد، بررسی روند تغییرات آن در دورههای کوتاهمدت میتواند در تعیین بودجه کلی سازه اثرگذار باشد. نمودار بالا روند شاخص قیمت تیرآهن را از اردیبهشت تا دی ۹۹ بررسی کرده است. نمودار بالا روند قیمت تیرآهن را از بهار تا زمستان ۹۹ بررسی کرده است.
تحلیل و پیشبینی قیمت ورق سیاه در سال ۱۴۰۰
ورق سیاه یا همان ورق نورد گرم به طور وسیع در صنایع مختلف به کار میرود. یکی از مهمترین بخشهای کاربردی آن، تهیه مواد خام برای بسیاری از پروفیلهای صنعتی و ساختمانی است. همچنین این ورق به طور گسترده در ساخت ماشینآلات و سازههای عظیم، تولید تانک و مخازن خاص استفاده میشود. از طرفی ورقهای روغنی و رنگی نیز کاربرد زیادی در سقف ساختمان و سقف سولهها دارند. این ورقها بنا به فرآیندهای به کار رفته در تولید ورقهای روغنی و گالوانیزه، میبایست قیمت بالاتری نسبت به ورق سیاه داشته باشند.
همواره میتوانید در سایت آهن اکسپرس بهروزترین و جدیدترین قیمتهای انواع ورق از جمله ورق سیاه را مشاهده کرده و در صورت تمایل با کارشناسان مربوطه تماس بگیرید. جهت اطلاع از آخرین قیمتها بر روی لینک زیر کلیک کنید.
از لحاظ تقاضا میتوان گفت که انواع ورقها در نیمه دوم سال تقاضای بهتری دارند و برخلاف دیگر محصولات فولادی از قبیل تیرآهن و میلگرد که در شرایط بارشی تقاضا افت میکند، در مورد ورق شرایط متفاوت است. اما این به معنای کم بودن تقاضا در نیمه اول سال نیست؛ چرا که عمده مصرف ورقهای سیاه در ساخت پروفیل است که پروفیل نیز یکی از المانهای به کار رفته در صنعت ساختمان میباشد. بنابراین تقاضا در نیمه اول سال نیز وجود دارد. فاکتور دیگری که بر روند قیمت ورق تاثیرگذار خواهد بود، قیمت اسلب در بازار و موجودی این شمش فولادی است.
قیمت ورق به طور میانگین به قیمت های جهانی نزدیک است. انتظار داریم درسال ۱۴۰۰ با حذف اختلاف قیمت ورق سیاه نازک (2 الی 4 میلیمتر) با قیمت سایزهای دیگر، قیمت این محصول نیز به قیمت تعادلی و منصفانه بازار برسد. روند قیمت ورق سیاه احتمالا همچون بیلت یا میلگرد باشد؛ هرچند اختلاف روند بین این دو وجود دارد و این اختلاف قیمت ناشی از بهای تمام شده این محصولات است. با توجه به دامنه احتمالی حرکت بیلت یعنی حدود ۶۵۰۰ تومان تا حدود ۱۴۹۰۰ تومان، اگر حدود 40 درصد به ارقام اضافه کنیم به اعدادی در حدود ۹۰۰۰ تومان تا ۲۱۰۰۰ تومان برای میانگین قیمت ورق سیاه میرسیم. هرچند این رقم برای ورق سیاه حدودا ۲۰ درصد بالاتر خواهد بود؛ قیمت میانگین ورق سیاه در سال آینده حدود ۱۶۰۰۰ الی ۱۸۰۰۰ تومان پیشبینی میشود.
باتوجه به کاربرد وسیع این نوع ورق در صنایع مختلف تغییرات قیمت آن در بودجه کل اهمیت فراوانی پیدا میکند.
تحلیل و پیش بینی قیمت پروفیل در سال ۱۴۰۰
پروفیل یکی از کالاهایی است که در ساخت اسکلت ساختمان و همچنین در ساخت نردهها و چارچوبها مورد استفاده قرار میگیرد؛ بنابراین باز هم مهمترین صنعت خریدار پروفیل، صنعت ساختمانسازی است. مهمترین پروفیل نیز، از لحاظ سایز و کاربردی بودن آن، پروفیل ۲ میل، در گروه پروفیلهای ساختمانی است. به طور منطقی از آن جایی که پروفیل از ورق ساخته میشود؛ قیمت پروفیل به شدت تحت تاثیر روند قیمت ورق قرار میگیرد. اما قطعا قیمت ورق تنها پارامتر تاثیرگذار، نیست و بایستی ابتدا سطح تقاضا در این بازار سنجیده شود. علاوه بر این، تجربه نشان داده که در هر شرایطی افزایش قیمت دلار تاثیر زیادی بر روند قیمت این کالا میگذارد؛ اما به طور معکوس در هنگام ریزش دلار، الزاما شاهد برگشت قیمت پروفیل نبودهایم.
قبل از آنکه نمودار تغییرات قیمت پروفیل را در بلندمدت بررسی کنیم، این نکته را خاطرنشان میکنیم که همانند دیگر محصولات فولادی، میتوانید آخرین قیمت پروفیل را در سایت آهن اکسپرس مشاهده کرده و جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان مربوطه تماس بگیرید.
در نمودار این محصول، محور افقی زمان و محور عمودی قیمتها بر حسب ریال است و طی چند ماه گذشته قیمت پروفیل به حدود ۲۲ هزار تومان رسیده. قیمت پروفیل دوباره نزولی شد و به محدوده ۱۷ هزار تومان رسید، اما دوباره صعودی شده و در حال حاضر دوباره در محدوده 22 الی 24 هزار تومان قرار دارد. البته تحلیل و پیشبینی قیمت پروفیل به دلیل ماهیت انحصاری این صنعت، دشوار است.
در نهایت اگر از مصرفکنندگان پروفیل هستید، بنابراین تغییرات قیمت این محصول فولادی در کوتاهمدت نیز اهمیت زیادی برای شما خواهد داشت.
جمعبندی
نمودار قیمت آهنآلات از جمله ابزارهای بسیار مهم در تحلیل و بررسی قیمت محصولات فولادی است. افراد با استفاده از این ابزار میتوانند تصمیم بگیرند در چه زمانهایی محصولات آهنی را خریداری کرده و چگونه سرمایهگذاری کنند. در این مطلب به بررسی مهمترین محصولات فولادی پرداختهایم.