اخبار آهن آلات

انواع_سقف_در_ساختمان_و_ویژگی_هر_یک_از_آن‌ها

بهناز میرلوحی
seokar ۱۴۰۱/۱۰/۲۸ 0
انواع_سقف_در_ساختمان_و_ویژگی_هر_یک_از_آن‌ها

همه ما می‌دانیم  سقف یکی از اصلی‌ترین اجزای هر ساختمان‌ها و سازه‌های متعدد محسوب می‌گردد. البته که می‌توان با خیالی آسوده قسمت عمده‌ای از استحکام و زیبایی ساختمان را به سقف سپرد در صورتی که توام با استانداردهای حاکم، اجرا گردد. البته که نوع سقف در هر ساختمان و در محوری وسیع‌تر در هر خطه‌ای نسبت به خطه دیگر متفاوت…

همه ما می‌دانیم  سقف یکی از اصلی‌ترین اجزای هر ساختمان‌ها و سازه‌های متعدد محسوب می‌گردد. البته که می‌توان با خیالی آسوده قسمت عمده‌ای از استحکام و زیبایی ساختمان را به سقف سپرد در صورتی که توام با استانداردهای حاکم، اجرا گردد. البته که نوع سقف در هر ساختمان و در محوری وسیع‌تر در هر خطه‌ای نسبت به خطه دیگر متفاوت است. این تفاوت هم ریشه در نوع کاربری آن دارد و هم نوع متریال مورد استفاده را معین می‌سازد. زمانی می‌توانیم یک سقف را پایدار، صاحب دوام و حتی زیبا بخوانیم که در ضمن ساخت آن تمامی ضوابط مهندسی مورد نیاز  رعایت شده باشد. در این مبحث سعی داریم به معرفی انواع سقف در ساختمان و ویژگی‌های حاکی در هر کدام از آن‌ها بپردازیم.

انواع سقف در ساختمان

سقف طاق ضربی یکی از اواع سقف

نیاز است بدانید که در صنعت ساختمان سازی حال حاضر دیگر خبری از سقف طاق ضربی نیست چراکه به سبب وزن بالا و عدم مقاومت در برابر زلزله و …  مغایر ضوابط وآیین نامه‌هاست. اما هنوز در ساختمان‌های قدیمی به چشم می‌خورد که به سهولت و با هزینه اندک برپا می‌شود.

سقف طاق ضربی

سقف تیرچه بلوک

یکی از رایج‌ترین انواع سقف‌ها که برای اکثر ما شناخته شده است سقف تیرچه بلوک می‌باشد که با در هم آمیختن ۲متریال تیرچه و بلوک اجرا می‌شود. پس دوجزء تیرچه و بلوک پرکننده تنها اجزای منحصر به فرد این نوع سقف محسوب می گردند که در انواع مختلفی طبقه‌بندی می‌شوند.

 سقف کامپوزیت

این نوع سقف تنها قابلیت اجرا در اسکلت فلزی را دارا است. تیرهای فرعی برشگیر ، بتن و آرماتورحرارتی اجزای تشکیل دهنده سقف کامپوزیت است. وابسته به این موضوع که در اجرای سقف کامپوزیت هیچ نیازی به روند شمع‌بندی نیست این شرایط ایجاد می‌گردد که چند سقف در یک بعد زمانی بتن ریزی گردند. اما جانب احتیاط بر آن است که تخته ها یا ورق های قالب بندی، تحت هیچ شرایطی زودتر از زمان مقرر برداشته نشوند.

سقف عرشه فولادی

در همین سال‌های اخیر شاهد رواج یافتن سقف عرشه فولادی در صنعت ساختمان‌سازی بوده‌ایم که قطعا ریشه در سرعت بالای اجرای آن دارد. تیرهای فرعی، ورق گالوانیزه ذوزنقه‌ای، گل میخ، بتن و آرماتور حرارتی مهمتریال متریال تشکیل ‌دهنده این نوع سقف است.

سقف عرشه فولادی

سقف دال بتنی

بدون تعارف بگوییم که این سقف همه فاکتورهای رد شده از سوی مشتری را یا خود یه یدک می‌کشد که عبارتند از:

  • وزن بالای
  • سرعت اجرای بسیار پایین
  • برآورد هزینه بالا

طبیعی است که انتخاب و اجرای این نوع سقف در آخرین گزینه‌های پیشنهادی قرار گیرد ولی با این‌حال  گروهی از مهندسین طراح بر این باورند که سقف دال می‌تواند بهترین نتیجه را به دنبال داشته باشد. ناگفته نماند که اجرای چنین سقف‌هایی معطوف به ساختمان‌های معمولی نیست و عموما در  ساختمان‌های واقع در در نیروگاه‌ها یا مراکز صنعتی بزرگ کارآیی دارد که از تلفیق آرماتور و بتن آماده می‌شوند. نیاز است بدانید که دال‌ها وابسته به نوع قرارگیری آرماتورها، یا به شکل یک طرفه عمل می کنند یا دوطرفه؛ به این معنا که در دو نوع مختلف تقسیم می‌شوند.

سقف دال بتنی

 

سقف تیر دال

تصورتان را از سقف تیردال را همانند نوع کامپوزیت شکل بدهید با این تفاوت بارز که تیرهای فرعی آن از جنس بتن هستند. این سقف در اسکلت بتنی به شکل درجا و در اسکلت فلزی نیز در قالب پیش‌ساخته پیاده‌سازی می‌گردند.

سقف تیر دال

سقف کوبیاکس

صنعت ساختمان سازی ایران به تازگی شاهد این نوع سقف است و از نظر سازه‌ای شباهت قابل توجهی به سقف دال دو طرفه دارد که تفاوت‌های حاضر را پنهان نموده است. بدین صورت  که درضخامت دال گوی‌های تو خالی سبکی را به شکل کاملا منظم جای می‌دهند تا مانع از هدر رفت بتن برای پرکردن آن قسمت گردند.

وظیفه اصلی این گوی‌های تو خالی همانند روندی است که بلوک های پرکننده در سقف تیرچه بلوک به انجام می‌رسانند. بدین معنا که از پرگشتن بتن در فضایی که کمترین نیازی به بتن است، ممانعت می‌کند‌. این گوی‌ها همچون یک توپ فوتبال کم‌باد در میان شبکه آرماتور بالا و پایین جای داده می‌شوند. این گوی‌های پلی اتلینی یا پلی پروتیین باید در یک غالب ردیفی چیدمان گردند به همین سبب درون قفس فلزی که به شکل خرپایی است، قرار می‌گیرند.

سقف کوبیاکس

 سقف روفیکس

زمانی که سخن از سقف روفیکس به میان می‌آوریم، در واقع اشاره به همهان سقف کامپوزیت داریم با این تفاوت که به جای تخته یا ورق، از یک صفحه فلزی مشبک با نام روفیکس با استحکام قابل توجه کمک گرفته می‌شود. روفیکس‌ها به واسطه ورق‌های گالوانیزه ۷ تا ۸ میلیمتر آماده سازی می‌شوند و وابسته به قالب مشبک مانندی که دارا است به بهترین حالت ممکن با بتن تازه درهم آمیخته می‌شود. بنابراین می‌توان گفت ترکیب فلز و بتن بهترین حالت ممکن برای اجرای یک نوع سقف صاحب استحکام و استاندار لازم است.

 سقف روفیکس

 سقف پیش تنیده یکی از انواع سقف 

اگر به دنبال نوین‌ترین نوع سقفی هستید که در حال حاضر در صنعت ساختمان سازی کشور در حال اجراست، باید با سقف پیش تنیده آشناییت یابید. در این سقف وابسته به کابل و نوع قرارگیری آن در دال بتنی سقف ، نوعی نیروی فشاری ابتدایی پیش از بهره‌مندی از سازه در قسمت کششی دال بتنی ایجاد می‌سازند تا پیش از بهره برداری از سازه این بخش کششی، به ترک خوردگی منجر نگردد. بنابراین از تمامیت ظرفیت باربری بتن استفاده می‌گردد و با پیروی از آن ابعاد و اندازه‌ها، روند کاهشی را پشت‌سر می‌گذارند.

سقف پیش تنیده

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
مشاوره رایگان و خرید